Δευτέρα 20 Ιουνίου 2011

1 + 1 = 2



Την δεκαετία που πέρασε, οι χαρτοπετσέτες στην ελλάδα ήταν οι πιο ακριβές στον κόσμο. Ένα πακέτο χαρτοπετσέτες άξιζε από 20 έως 500 ευρώ ανάλογα με τα κέφια του δουλευταρά που διασκέδαζε στην παραλιακή και ανάλογα με τις φωνητικές ικανότητες των βυζιών που τραγουδούσαν στο τραπέζι του. Καθόλη την διάρκεια της δεκαετίας η ανεργία ήταν περίπου 8%. Ο έλληνας ανεξαρτήτως κοινωνικής και οικονομικής  θέσης ήταν κιμπάρης και έξω καρδιά. Με τα λεφτά τα δικά του και κυρίως με τα λεφτά των άλλων. Οι συνδικαλιστές πληρώνονταν χωρίς να χρειάζεται να δούλευουν. Και η πλειοψηφία των ιδιωτικών υπαλλήλων δούλευε 46ωρο+ χωρίς να πληρώνεται (αυτά που άξιζε). Οι δημόσιοι υπάλληλοι δούλευαν (όσοι δούλευαν) 35 ωρο και δεν ξέραμε πόσοι ήταν.  Σύμφωνα με τα δεκάδες κόμματα της μηρυκαστικής αριστεράς ο λαός υπέφερε, ο εθνικός πλούτος ξεπουλιόταν, η κυβέρνηση ήταν μειοψηφία και συνεργάτης του ξένου κεφαλαίου, και η κατάσταση ήταν η χειρότερη από την πείνα της κατοχής. Επίσης, σύμφωνα με τα ίδια κόμματα, ανεπίσημα στις φραξιες ο λαός ήταν ηλίθιος γιατί ψήφιζε τα κόμματα της αστικής τάξης, και επίσημα στις ανακοινώσεις τους παραπλανημένος και εκβιασμένος από τα 5 ‘’κόμματα 2 πολιτικές’’ και άρα πάντα αθώος του αίματος.  Το κόστος ζωής για έναν αφρικανό ήταν 2ευρώ ανά ημέρα. Η τυποεκδοτική έκανε χρυσές δουλειές τυπώνοντας μέχρι και το πρώτο θέμα. Ο έλληνας ζούσε σαν να είναι ο πιο πλούσιος ευρωπαίος πολίτης. Η ελλάδα όμως ήταν φτωχότερη από τον έλληνα. Όμως ένα 8% των συμπολιτών μας δεν είχε δουλειά.
Την νέα δεκαετία που διανύουμε ευτυχώς οι χαρτοπετσέτες κοστίζουν από 38 έως 86 λεπτά. Όμως  η ανεργία τον 4ο μήνα του 2011 έχει φτάσει στο 15,6%. Ο έλληνας ανεξαρτήτως κοινωνικής και οικονομικής  θέσης θυμάται τότε που ήταν κιμπάρης και έξω καρδιά και κατηγορεί τον εαυτό του. Για τα λεφτά τα δικά του. Γιατί για των άλλων χέστηκε. Και οι συνδικαλιστές εξακολουθούν να πληρώνονται  χωρίς να δουλεύουν. Και η πλειοψηφία των ιδιωτικών υπαλλήλων δούλευει 45ωρο+ χωρίς να πληρώνεται (ούτε αυτά που πρέπει). Οι δημόσιοι υπάλληλοι θα δούλευουν (όσοι δούλευουν) 37,5 ωρο και επιτέλους μάθαμε πόσοι είναι.  Σύμφωνα με τα δεκάδες κόμματα της μηρυκαστικής αριστεράς ο λαός υποφέρει, ο εθνικός πλούτος ξεπουλιέται, η κυβέρνηση είναι  μειοψηφία και συνεργάτης του ξένου κεφαλαίου και η κατάσταση είναι η χειρότερη από την πείνα της κατοχής. Επίσης σύμφωνα με τα ίδια κόμματα ανεπίσημα στις φράξιες ο λαός είναι ηλίθιος γιατί ψήφιζει τα κόμματα της αστικής τάξης και επίσημα στις ανακοινώσεις τους παραπλανημένος και εκβιασμένος από τα 5 ‘’κόμματα 2 πολιτικές’’ και άρα πάντα αθώος του αίματος. Το κόστος ζωής για έναν αφρικανό είναι 2ευρώ ανά ημέρα. Η τυποεκδοτική πάει για φούντο και απολύει συνέχεια εργαζόμενους. Ναι  το κομμουνιστικό κόμμα ελλάδας απολύει κόσμο. Και κανένα μέλος του δεν παραιτείται. Κανένας.
Το θέμα για τους πολλούς δεν είναι η ανεργία του 8%. Και τότε και τώρα μάλλον δεν  ενδιαφέρει κανένα αγανακτισμένο συμπολίτη μας. Ούτε τότε ούτε τώρα.  Το θέμα για τους πολλούς είναι το 8% ανεργίας επιπλέον. Που μπορεί να πάει και άλλο προς τα πάνω. Γιατί μπορεί να είμαι εγώ ή εσύ ή ο κάθενας μας. Για κάποιο λόγο μέχρι και σήμερα πιστεύαμε ότι να είμαστε στο σχεδόν μόνιμο στατιστικό 8% της ανεργίας δεν έπαιζε σαν πιθανότητα.

Η υπόθεση ήταν κάπως έτσι: τα λαμόγια και οι κρατικοδίαιτοι έβγαζαν ακούραστα ένα σωρό κέρδη,από δουλειές με το δημόσιο. Τα κέρδη πήγαιναν σε ταξίδια, αυτοκίνητα, σκάφη, ακίνητα και μπουζούκια. Μετά η λοουλουδού ερχόταν σε εμένα και εσένα να της φτιάξουμε καμιά πρίζα, κανένα αλουμίνιο, κανένα βάψιμο και το χρήμα κυλούσε.  Και εμείς αν θέλαμε κόβαμε ίσως και μια αποδειξούλα. Υδραυλικός σε 6οροφη πολυκατοικία πήγε στο σύλλογο του για σφραγίδα απόδειξη παροχής υπηρεσιών 500 ευρώ για 18 διαμερίσματα!!!!  Όμως το δημόσιο πλήρωνε με δανεικά. Δανειζόταν και δανείζετε συνέχεια γιατί τα έξοδα πάντα ήταν και είναι ακόμη παραπάνω από τα έσοδα. Αν για παράδειγμα το 2009 ο καραμανλής ο μικρός (υποθετικά μιλάμε γιατί για παράδειγμα είχε τσαντιστεί με μια πίστα που έχασε στο tekken 6) είχε πει δεν πληρώνουμε δάνεια και τόκους, απλά με αριθμητική στο κράτος θα έλλειπαν 21 δις ευρω. Πέρσι θα μας έλλειπαν 10 δις και φέτος κανένα 5αρι. Πραγματικά χρήματα. Ευρώ, όχι υποτιμημένες δραχμούλες του χολαργού. Και επειδή δεν πληρώνεις τα παλαιά χρωστούμενα, εννοείται ότι κανένας δεν σου δανείζει νέα. Άρα;
Μια απάντηση που παίζει είναι θα σφάξουμε το κεφάλαιο και θα τους φάμε τα λεφτά. Ακριβώς! Όταν φάμε τα λεφτά του κεφαλαίου και φάμε και τις πολεμικές αποζημιώσεις που θα μας δώσουν τρομαγμένοι οι γερμανοί, και όταν φάμε και τις νέες πολεμικές αποζημιώσεις από την 2η κατοχή που ζούμε τώρα, και φάμε και τις πληθωριστικές τυπωμένες δραχμούλες, τότε ίσως αναγκαστούμε να ζητήσουμε από τους δημόσιους υπαλλήλους που δεν δουλεύουν (όσους δεν δουλεύουν) να δουλέψουν και σε αυτούς που νέμονται τα περισσότερα να μειώσουν κομματάκι τους μισθούς τους, και να μαζέψουμε λίγο το κράτος και λίγο τα λαμόγια και να κόβουμε και καμιά απόδειξη, μπας και μας λυπηθούν οι ευρωπαίοι και μας δώσουν κανένα δάνειο. 
Τον φεβρουάριο που πέρασε στις αττικές εκδόσεις η πρόταση του μετόχου αντί για απολύσεις ήταν μειώσεις μισθών κατά 10% για τους μισθούς από 1.000 ευρώ έως τα 2.500 ευρω,  και από 2.500 ευρώ και πάνω 15%. Εννοείται ότι έγινε απεργία και η απάντηση ήταν ‘’ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΕΚΒΙΑΣΜΟ Ή ΘΑ ΧΑΣΕΙ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ Ή ΘΑ ΚΕΡΔΙΣΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ Δεν υποκύπτουμε στην τρομοκρατία όσων από αυτή την κατάσταση έχουν μόνο να κερδίσουν. Δεν υπογράφουμε καμία μείωση μισθών. Απομονώνουμε τους εγκάθετους της διοίκησης που αναπαράγουν τις απειλές.’’. Η παρατήρηση είναι ότι κανέναν μα κανέναν στο σωματείο δεν πείραζε που υπήρχαν και υπάρχουν υπάλληλοι  έμμισθοι με κάτω από 1000 ευρώ; και η απλή ερώτηση επίσης είναι  τι κέρδιζαν οι χαμηλόμισθοι των 800 ευρώ τόσο καιρό, από τους κατόχους μισθών 2 και 3 χιλιάδων. Τι θα κερδίσουν όλοι μαζί; Τι θα κερδίσουμε όλοι  μαζί από την ανισότητα των μισθών; Από πότε τα σωματεία προστατεύουν αποκλειστικά και μόνο τους καλοπληρωμένους; Από πάντα.     
Οι υπέρμαχοι της δραχμής και της κλειστής οικονομίας ξεχνάνε να μας πουν ότι η αντιμετώπιση της κρίσης θα ήταν η υποτίμηση της δραχμής σε μια νύκτα, για όλους και για όλα. Ακαριαία. Σε μια στιγμή. Αν δεν είχαμε ευρώ και είχαμε δραχμές, ο υπουργός οικονομικών οποιουδήποτε κόμματος θα έκανε υποτίμηση. Σε μια νύκτα το εισόδημα μας θα μειωνόταν αντίστοιχα για όλους. Επειδή όμως το ευρώ δεν υποτιμάται όποτε θέλει ο υπουργός οικονομικών μιας μικρής χώρας της ΕΕ, αναγκαστικά γίνεται εσωτερική υποτίμηση με μειώσεις μισθών και συντάξεων. Και συνήθως κόβεις τις υψηλότερες απολαβές. Μαζί με μαλακίες όπως στρατιωτικοί  εξοπλισμοί, μίζες, επιχορηγήσεις σε σωματεία, πριμ έγκαιρης προσέλευσης, πριμ κολατσιού κλπ. (Βέβαια μαζί με τα ξερά θα καούν και μερικά χλωρά). Το μυστικό λοιπόν είναι εκεί, ότι όσο περισσότερο φωνάξει κάποιος, όσο πιο πολύ τσαμπουκαλευτεί  ή κατεβάσει διακόπτες τόσο πιο πολλές και οι πιθανότητες να μην θιγεί. Να μην θιγεί αυτός και η κλίκα του. Να θιγούν κάποιοι άλλοι, για να μπορούν αυτοί,  όμως να εξακολουθούν να  απολαμβάνουν τα ίδια με πριν .

Το αν θιγεί και πάλι ο κακομοίρης των οκτακοσίων  ευρώ, ε και, βγάζουμε μια ανακοίνωση συμπαράστασης, κάνουμε και μια τράκα για τσιγάρα, δίνουμε και μια αγκαλιά στην πλάτη. Την ώρα που του δίνουμε την κλωτσιά να πάει  βρει το υπόλοιπο 15% της ανεργίας.    




Η λιτότητα,  το μνημόνιο, χούντα, η τρόικα όπως θέλεις πες δεν αναφέρεται στο χρέος. Αναφέρεται στο έλλειμα, τόσο απλά. ΣΤΟ ΕΛΛΕΙΜΜΑ.
Γιατί την δεκαετία που πέρασε οι χαρτοπετσέτες στην ελλάδα κόστιζαν όσο 30 ανθρώπινες ζωές, όσο 8 ημερομίσθια, όσο το φιλότιμο και η αξιοπρέπεια που χάθηκαν μαζί τους στο μεγάλο party που ζούσαν ορισμένοι από εμάς.
Την εβδομάδα που πέρασε έσκασε το καλύτερο ανέκδοτο του αιώνα, σχέδιο δολοφονίας του καραμανλή το 2008 σύμφωνα με την ρωσική αντικατασκοπία, έγραψε το περιοδικό επίκαιρα. Ναι, το επιβεβαιώνω και εγώ, πιθανότατα σε κάποιο παιχνίδι του playstation (μάλλον το assasins σύμφωνα με αξιόπιστες πηγές), στις δύσκολες μάχες που έδινε ο κος καραμανλής είχε  χάσει την ζωή του και 3 και 4 φορές μέχρι να βγάλει την πίστα, τις δύσκολες και βαρετές ημέρες της διακυβέρνησης από την ραφήνα. Κάποιος έγραψε σε αυτό το blog ότι η μαλακία είναι μεταδοτική; 

γιώργος δ.










Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου