Πέμπτη 2 Ιουνίου 2011

ησυχία οι βάσκοι κοιμούνται.



Ως γνωστόν οι μαλακίες είναι τζάμπα.
Την περασμένη Τετάρτη πήγαμε στην πρώτη συγκέντρωση διαμαρτυρίας πολιτών μακριά από κόμματα. Το πρωί της ίδιας ημέρας έλεγα σε φίλους μου, ότι εγώ θα κατέβω να διαμαρτυρηθώ εναντίον πολιτικών, συνδικαλιστών, δημοσιογράφων, εργατοπατέρων, μπαχαλάκηδων, κομματόσκυλων, αλλά κυρίως εναντίον των συμπολιτών μου. Και το βασικότερο, και εναντίον του εαυτού μου. Η συγκέντρωση ήταν ένα ευχάριστο διάλειμμα από νέους, χρώματα, ελευθερία, ζωή, αλήθειες. Μέχρι όμως να αρχίσεις να παρατηρείς καλύτερα, μέχρι να πάψεις να κοιτάζεις και να αρχίσεις να βλέπεις. 

Ο κος Δ.Κ. είναι 42 χρονών συνταξιούχος από την πολεμική αεροπορία  που εργάζεται σε συνεργείο αυτικινήτων μαύρος και ήταν στην ίδια  συγκέντρωση και μάλιστα αγανακτισμένος. Ο κος Ν.Κ. έιναι 43 χρονών συνταξιούχος από τον στρατό και φτιάχνει που και που ιστοσελίδες - μαύρος και αυτός, και επίσης έβγαλε όλο το εφαπαξ του σε τράπεζα στο εξωτερικό.   Ήταν στην ίδια  συγκέντρωση και μάλιστα αγανακτισμένος. Ο κος Β.Δ. είναι δημόσιος υπάλληλος και τα απογεύματα δουλεύει και στο τεχνικό γραφείο που έχει στο όνομα της γυναίκας του. Ήταν στην ίδια  συγκέντρωση και μάλιστα αγανακτισμένος. Η κα Ε.Π. είναι ιατρός σε δημόσιο νοσοκομείο και οι καταθέσεις της στην τράπεζα ξεπερνούν κατά το τετραπλάσιο τα εισοδήματα της χάρις στα φακελάκια. Ήταν στην ίδια  συγκέντρωση και μάλιστα αγανακτισμένη.
 Η λίστα δεν έχει τέλος και κάπου ανάμεσα θα πρέπει να βάλω και εμένα. Κάτι θα βρω και θα βρεις να μου καταλογίσουμε. Και για εσένα! 
Μετά ήταν και το ψέμα με τους ισπανούς που και καλά έλεγαν ότι οι έλληνες κοιμούνται. Κανένας ισπανός  δεν θα ήθελε να ακούσει ως ανταπάντηση, ησυχία γιατί κοιμούνται οι βάσκοι, οπότε ορθώς και δεν τέθηκε ποτέ από μέρους τους, με εξαίρεση στην φαντασία κάποιων αγανακτισμένων συμπολιτών μας.
Οπότε δεν χρειάστηκε να ξαναπάω σε τέτοια συγκέντρωση. Μέχρι η επόμενη συγκέντρωση τουλάχιστον να έχει ως θέμα διαμαρτυρίας εμένα και τους συμπολίτες μου.
Πριν από ενάμιση χρόνο περίπου 7 εκ.45χιλιάδες  έλληνες  (στους9,9εκ εγγεγραμμένους) ψήφισαν στις δημοκρατικές εκλογές και  εξέλεσαν βουλή και κυβέρνηση. Από την τελευταία βουλή  74 εξελέγησαν για  πρώτη φορά.  Από τις 7 εκ. ψήφους. Οι ίδιοι σχεδόν που είχαν ψηφίσει και στις προηγούμενες εκλογές, όταν συμπολίτες μας καίγονταν ζωντανοί σε πυρκαγιές. Και μάλιστα τότε το 2007 είχαν δώσει και περισσότερους ψήφους στην τότε κυβέρνηση από την προηγούμενη φορά το 2004.
Σε εκείνες τις εκλογές η γυναίκα μου αποφάσισε να ψηφίσει ένα μικρό κόμμα της ρητορικής αριστεράς και με είχε ρωτήσει αν είχε νόημα να σταύρωνε κάποιον υποψήφιο. Θεωρούσα ότι σε μια εκλογική περιφέρεια 275χιλιάδων ψηφοφόρων και 203χιλιάδων ψηφισάντων  δεν έχει νόημα να βάλεις σταυρό σε κόμμα των 796 ψήφων. Λάθος!! Ο φίλος μας και υποψήφιος του μικρού κόμματος μας έστειλε sms με 3 ονόματα που έπρεπε να σταυρώσουν όσοι ‘’αποφάσιζαν να ψηφίσουν αριστερά’’. Έμεινα μαλάκας! (γαμώ τι νόημα έχει στους 796 ψήφους η σταυροθηρία;)
Το ίδιο πλάκα έχει όταν λένε τσίπρας, αλέκα, χάγιος, αλέκος, ο μίκης(!!!!) κλπ δυνάμεις  να επαναστατήσει ο λαός κατά των πολιτικών, και η πλάνη τους είναι ότι αυτοί δεν θεωρούν τους εαυτούς τους εντός του κάδρου των πολιτικών  που θα φάνε το γιαούρτι. Ναι παιδιά εσείς δεν είστε μέσα, είστε από άλλο ανέκδοτο. Νομίζετε!  Ο μίκης και ο αλέκος (και οι 2 πια εκτός βουλής)  έχουν περισσότερες ευθύνες για τα χάλια μας από την παναρίτη ή την ζούνη για παράδειγμα που βρίσκονται εντός βουλής.
Χτες στην αθήνα οι αγανακτισμένοι αποφάσισαν ότι δεν είναι κλέφτες οι ίδιοι, αλλά μόνο οι βουλευτές που οι ίδιοι εξέλεξαν. Και μάλιστα και αυτοί που εξελέγησαν για πρώτη φορά. Δεν τους ψήφισα μόνο εγώ και εσύ. Τους ψηφίσαμε 8εκ πολίτες. Και κάποιοι που απείχαν το έκαναν  γιατί  αδυνατούν στα 11,4 εκ ελλήνων να βρουν έστω έναν (1) που να αξίζει την ψήφο τους. Άλλο θέμα αυτό!!!!  Έτσι και αλλιώς κυβέρνηση θα βγει, οπότε γιατί μετά να δέχονται την κριτική για την ψήφο τους;
Ως γνωστόν  να κατηγορεί κάποιος τον εαυτό του είναι εξαιρετικά δύσκολο. Ενώ το να φταίει πάντα, μα πάντα, κάποιος άλλος είναι όχι μόνο εύκολο, αλλά και λυτρωτικό. Το παραδειγμα με το να υπολογίσεις ότι 300βουλευτές κλέβουν 1εκ. ευρώ κάθε χρόνο ο καθένας για 20 χρόνια και η σύγκριση του με,  800χιλ. . ελεύθεροι επαγγελματίες κλέβουν από μόλις 5χιλιάδες ευρώ ο καθένας για 20 χρόνια, δείχνει την πραγματικότητα. Το 1ο κοστίζει 6δις ευρώ, ενώ το 2ο  100δίς ευρώ.
Το καλό με την υπόθεση είναι ότι μπορεί να ξυπνήσουν όσοι πολιτικοί και πολίτες έχουν την ικανότητα και να στρωθούν στην δουλειά, για να ανοίξουν και καμία νέα θέση εργασίας, για να φέρουμε και καμιά επένδυση πραγματική .   

Πέρσι την Τρίτη του πάσχα του 2010 άκουγα μια εκπομπή στο κόκκινο 105,3, όπου το ζευγάρι των παρουσιαστών είχε αφιερώσει το 1ο δεκάλεπτο της εκπομπής στο ότι ο γιωργάκης είχε τολμήσει να φάει στο 4seasons!!!! ενώ την ίδια ώρα ο ‘’πουλημένος’’ έκοβε τις συντάξεις των συμπολιτών μας. Το 2ο δεκάλεπτο είχε αφιερωθεί στο πόσο ωραία πέρασε ο ένας εκ των δυο το τριήμερο του πάσχα στην πολωνία διακοπές. Οι ίδιοι άνθρωποι με δέκα λεπτά χρονική διαφορά.  Άκου την εκπομπή εδώ        http://www.stokokkino.gr/ekpompes/alegkro-ma-me-tropo?b_start:int=130              να καραφλιάσεις.
Πιθανότατα οι ίδιοι που χτες την έπεσαν στο κοινοβούλιο. Οι ίδιοι με αυτούς που οι γονείς τους ή και οι ίδιοι,  για 7 χρόνια δεν είπαν κουβέντα όταν έπρεπε για τον γύψο. Οι ίδιοι που επί 30χρόνια ψηφίζουν ότι τους προστάζει το συμφέρον τους. 
Ως γνωστόν οι μαλακίες είναι τζάμπα, για αυτό έχουν και ακριβό αντίτιμο. Ρώτησε τους αγανακτισμένους στην αργεντινή.  Ξεκινάμε με την προσωπική μας αυτοκριτική,  διορθώνουμε τα στραβά μας, κόβουμε τις  πονηριές και το κλέψιμο και τότε την ξαναψάχνουμε αν χρειάζεται κάτι ακόμη.  Τότε ίσως διαπιστώσουμε ότι δεν χρειάζεται τίποτα επιπλέον.

Γιώργος δ.

1 σχόλιο:

  1. Κακώς πάντως δεν ξαναπήγες στη συγκέντρωση και στο λέω μάλιστα εγώ που δεν έχω "προλάβει" ακόμη να πάω. Ας πάμε λοιπόν γιατί είναι ευκαιρία να ακουστεί και η φωνή όσων θέλουμε να κάνουμε αυτοκριτική. Η φωνή μας. Και μετά την αυτοκριτική -αμέσως γιατί καιγόμαστε- να προτείνουμε ... κάτι. Σε κάτι να πούμε ναι. Φτάνει το προοδευτικό όχι.Η άλλη λύση είναι να τα λέμε ωραία όπως τα λες εσύ εδώ αλλά πάλι να ακουγόμαστε μεταξύ μας ενώ όλοι όσοι περιέγραψες να βγαίνουν από πάνω όπως πάντα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή