Πέμπτη 17 Ιανουαρίου 2013

the truman show

η 17 ιανουαριου 2013 δεν είναι η ημέρα που ονειρευόταν ο κος βενιζέλος  όταν τον γνωρίσαμε το ''βρωμικο 89'' ως συνταγματολόγο και άτυπο νομικό σύμβουλο του ανδρέα παπανδρέου για την περιπέτεια του με την δίκη του. Σήμερα για 4η φορά τον τελευταίο χρόνο ο βενιζέλος είναι υποψήφιος σε κάλπη. την 1η ηταν ο μοναδικος υποψήφιος για πρόεδρος του πασοκ και οι 200χιλιάδες ψήφοι μάλλον τον προσγείωσαν, την 2η και 3η φορά στις εθνικές εκλογές μάλλον απογοητεύτηκε με τα ταπεινά 12άρια., σήμερα στην κάλπη στην βουλή το όνομα του είναι υποψήφιο για προανακριτική για υπεξαίρεση της λίστας φαλτσιανί λαγκάρντ. Το 2013 υπερασπίζεται τον εαυτό του από μια προανακριτική επιτροπή.

Δεν μοιάζει πάντως με αυτό που λένε οι φίλοι του με τον άνθρωπο που έδωσε μια κλωτσιά (από τότε που ανέλαβε το υπουργείο οικονομικών τον ιούνιο του 11) στην καρδάρα που είχε γεμίσει με γάλα τόσα χρόνια. Η καρδάρα όσο και να φώναζαν τα χρεοκοπημένα media ήταν πάντα άδεια.και απλά σήμερα αλλαλάζει το κενό του ήχου της. 
ο πιο αποτυχημένος υπουργός από όπου και αν πέρασε, μέσω ενός κοινοβουλευτικού πραξικοπήματος προσπαθεί να αποφύγει την διαπόμπευση του και τον πολιτικό του θάνατο, και την μετακίνηση των δικών του ευθυνών στον παπακ. και ίσως σε όλοκληρο τον υπόλοιπο κόσμο εκτός από τον εαυτό του.
έτσι και αλλιώς το αποτέλεσμα της κάλπης, και παρόλο το μάντρωμα, θα του είναι δυσάρεστο. ανεπαρκές μεν, αλλά δυσάρεστο.Βλακωδώς ίσως,  είχε πάρει το φλασάκι της λίστας (που θεωρούσε και μοναδικό της αντίτυπο)  στο σπίτι του χωρίς να ενημερώσει κανέναν για την τύχη της. Αυτό καλώς ή κακώς θεωρείται υπεξαίρεση. Για αυτό και μόνο κατηγορείται επί του παρόντος. και δεν έπρεπε να φοβάται για αυτό. 

Για το αστυνομικό κομμάτι της υπόθεσης τα μόνα ερωτήματα που έχουν μείνει είναι αν ο διώτης είδε στο φλασάκι τα ονοματα των συγγενων του παπακ. Αν τα είδε και μετά χάθηκαν ψάχνουμε την αλυσίδα από διώτη έως μπένυ. 
(έτσι και αλλιως οι εισαγγελλείς μας χρωστάνε την απάντηση και ποια ειναι η ημερομηνια τελευταίας τροποποίησης του αντεγραμμενου από τον διώτη φλασάκι. γιατι σε δημοσιευματα η ημερομηνια τελευατιας προσπeλασης και τελευταιας αποθηκευσης φαινεται να συμπιπτουν μεταξυ τους στις 04/08/2010 δηλαδη 2 μηνες πριν ανοιχθει ο διπλωματικος σάκος στο γραφειο του παπακ με το cd.δυο μηνες δηλαδη πριν ελθει ελλάδα.) 
αν η απάντηση του διώτη είναι αρνητική για τα ονοματα των συγγενών τότε το παιχνίδι παίζεται στην αλυσίδα παπακ εως διώτης.
τα μονο γεγονότα που έχουμε στα χέρια μας είναι :
ότι ο διώτης βγηκε ψέυτης όταν έλεγε για μοναδικό αντίτυπο.
το πρωτοτυπο cd που υπάρχει (;) ακόμη χαμένο στο υπουργείο
η υπεξαίρεση του flash από τον κο βενιζέλο για 7 μήνες στο σπίτι του.. 
επίσης και μερικες απαντήσεις που θα δοθουν οπότε θα πάει μια βόλτα για ανακρισούλα ο ΄΄εισαγγελέας'' μπαξεβάνης να αποκαλύψει ποιος του χάριζε φλασάκια και με τι αντίτιμο.

έτσι απλά.
και δεν ξέρω αν έχει μεγαλύτερη σημασία να προστατεύεις κάποιον προκειμένου να μην πέσει μια κυβερνηση ''σωτηρίας'' από το να τον στείλεις να εξηγήσει γιατί το είχε σπίτι του και γιατί δεν έφερε ούτε ένα ευρώ στο ταμείο από την πάταξη της φοροδιαφυγής που βροντοφώναζε ότι θα επιτύγχανε. Έτσι και αλλιως μια κυβέρνηση ''σωτηρίας'' δεν θα έπεφτε από κάτι τέτοιο, και ο ίδιος ο μπένυ κερδισμένος πολιτικά θα έβγαινε αν δεν είχε ίσως κάτι να κρύψει.

gorillaz


και μην το ξεχασουμε για το σαββατο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου