Τρίτη 21 Ιανουαρίου 2014

Ένα κεράκι για τον όσιο παστίτσιο.


Από τις προφητείες του γέρο παίσιου η μόνη που του είχε ξεφύγει ήταν ότι θα ερχόταν ο χρόνος που όσοι σατίριζαν την πλάνη του κόσμου εξ΄όνόματος του θα έτρωγαν 10 μήνες φυλάκιση. Ή λέτε να το είχε προβλέψει και αυτό;

Στην χώρα που χαρακτηρίζουμε ως κατάλυση της δημοκρατίας την επιστράτευση των καθηγητών που κρατούν όμηρους μέσω των πανελληνιών χιλιάδες μαθητές και οικογένειες, στην χώρα που λέμε κατάλυση της δημοκρατίας όταν ο μάλαμας δεν επιτρέπει στο κάθε κομματόσκυλο να ανοίξει το πανό του και να διακόψει την συναυλία, στην χώρα που θεωρούμε ότι η χούντα δεν τελείωσε το 74 γιατί οι κόπηκε ένα ποσοστό της σύνταξης της άγαμης θυγατέρας και ένα μέρος των επιδομάτων έγκαιρης προσέλευσης, τοστ, και χρήσης υπολογιστή κοκ. Ε σε αυτήν την γαμημένη την χώρα  πραγματικά κατάλυση της δημοκρατίας είναι όταν ένας αρθρογράφος ''μπαίνει'' στην φυλακή για τα κείμενα του που δεν προσβάλουν κανέναν άλλον πέρα από τον αποχαυνωμένο και ηλίθιο πελάτη της παραθρησκευτικής βιομηχανίας πωλήσεων.  Κάποιον που θέλει να ξυπνήσει από αυτή την αποχαύνωση το κάθε ανίδεο αδιάβαστο και αμόρφωτο καναπέ, που τρώει ότι παπαριά θα του πει ο ντερμπεντέρης, ο τράγκας, ο μπαξεβάνης,  ο αρβανίτης και ο κάθε καλοταισμένος μεγαλοδημοσιογράφος των χρεοκοπημένων μμε με τους δεκάδες απλήρωτους ‘’μικρούς’’ δημοσιογράφους που δεν έχουν λαλάκια για παστίτσιο από το lidl.  
Βέβαια και αυτό το παλληκάρι δεν μπορούσε να είχε γραψει καμιά δεκαριά κείμενα που να αναφερόταν οργισμένος στο άδικο της  κυβερνητικής απόφασης του τρισκατάρατου γαπ για την μείωση των μισθών του δικαστικού σώματος, και στο άδικο ωράριο που τους αναγκάζε να παίρνουν και δουλειά στο σπίτι, και στην βίαιη προσαρμογή σε συνθήκες της κατοχικής τρόικας.  
Δεν μπορούσε να αναγράψει στο blog του , το κείμενο του για την ‘’δίκαιη’’ απόφαση υπ’ αριθ. 88/2013 - απόφαση του λεγόμενου Μισθοδικείου, η οποία έκρινε ως αντισυνταγματικές τις μειώσεις των αποδοχών των δικαστικών, να πανηγυρίσει για την αντίσταση των δικαστών στην κατοχική κυβέρνηση της μερκελ και λοιπών, να τους κλείσεις το μάτι ρε φιλαράκο, να καταλάβουν ότι μαζί τους είσαι και τα άλλα με το γερο παστίτσιο να τα ψήσουμε στο φούρνο με μια γαμάτη μπεσαμέλ που κάνει η μαμα σου και περασμένα ξεχασμένα. Να τους κάνεις και το τραπέζι με παστίτσιο έστω και από το lidl.

Και για να μην ξεχνιόμαστε (και βρούμε και κανένα μπελά)  προσυπογράφω και εγώ  την ιστορική και δίκαιη απόφαση 88/2013 του μισθοδικείου και τονίζω  ότι ο αγώνας των δικαστών είναι δίκαιος και ότι είναι καταπληκτικοί και super και ότι είναι θαυμάσιοι και μορφωμένοι, και ότι τελικά η δικαιοσύνη είναι δίκαιη (!!!)κλπ. Α ναι,  και ότι η βίαιη και αντισυνταγματική μειωση των μισθών των δικαστών ήταν κατάλυση της δημοκρατίας.

Αλλά ρε γαμώτο επειδή στο κείμενο τους οι δικαστές γράφουν ότι ‘’Και ότι από τους άλλους πολίτες, στους οποίους, άλλωστε, τάτοια συμπεριφορά εκ μέρους δικαστικών λειτουργών μπορεί να εμπνεύσει ανησυχία ως προς την ικανότητά τους να ασκήσουν με ανεξαρτησία και αμεροληψία τα καθήκοντά τους. Η ανασφάλεια δε και η ανησυχία αυτή, που προφανώς δεν συντελεί ώστε οι δικαστικοί λειτουργοί να είναι σε θέση να ασκούν απερίσπαστοι τα καθήκοντά τους και να ελαχιστοποιείται ο κίνδυνος επηρεασμού της ευθυκρισίας τους, επιτάθηκε ιδιαιτέρως από το γεγονός ότι η μείωση των απδοχών τους θεσπίσθηκε με τον προαναφερθέντα νόμο 4093/2012 αναδρομικώς ‘’ μήπως οι συγκεκριμένοι δικαστές που ρίξαν 10 μήνες φυλάκιση στον  γέροντα παστίτσιο μήπως εκ παραδρομής δεν είχαν πληροφορηθεί την απόφαση του μισθοδικείου τους και ‘’ο κίνδυνος επηρεασμού  της ευθυκρισίας τους’’ κατά τα λεγόμενα τους, δεν κατέστη να αποτραπεί και δυστυχώς η δικαιοσύνη απεδείχθει άδικη;
Γιατί δεν μπορεί, δεν μπορεί,  ο γέρο παίσιος δεν είχε προβλέψει ότι θα έλθουν καιροί που η δικαιοσύνη θα είναι άδικη; Αφού το είχε προφητέψει και αυτό και αφού και οι δικαστές όπως αναφέρεται παράπανω την παλεύουν δεν την παλεύουν δεν το αφήνουμε το παληκάρι που ‘’δεν είναι κανονικός και πινάγαν και τα παιδάκια του για παστίτσιο και είχε και την μανούλα του άρρωστη ο καψερός’’ που έλεγε ο ηλίας του 16ου για τον βέγγο;



Και οι φραπεδοτσεγκεβάρες που νομίζουν ότι είναι οι γκάι φωκς από τον καναπέ τους και νομίζουν ότι κατάλυση δημοκρατίας είναι η αύξηση των ωρών εργασίας των εκπαιδευτικών από τις 18 στις 20, αν θελαν να κάνουν κάτι πραγματικό για την δημοκρατία απλά να ανεβάσουν έστω  τα post του γέρο παστίτσιου.
Άσχετο, μεγάλη πλάκα έχουν οι ψηφοφόροι σαμαρά-πολάν που έκανα like στα video του  τύπου ‘’ο Νάιτζελ Φάρατζ ξετινάζει την ηγεσία της Ε.Ε.!’’  όταν ο σαμαράς ήταν ηγέτης του αντιμνημονιακού παραλόγου και πως αλλάζουν τα σχόλια όταν ο ίδιος μαλάκας ευρωβουλευτής ξεχέζει τον ελληναρά πρωθυπουργό,  τώρα που ο αντωνάκης είναι  ηγέτης του μνημονιακού παραλόγου.

Αλλιώς συνεχίζετε να διαβάζετε στα έγκυαρα newsbomb, πριονοκορδέλα, κατοχικάνεα  σας και λοιπα αγωνιστικά μετερίζια σας πως ‘’O Γ. Παπανδρέου και ο Σόρος «σχεδίασαν την χρεωκοπίία’’  αφου πρώτα μάθετε από το ίδιο αγωνιστικό site μετεριζι  πως να κάνετε  αναφορά στην προκλητική σελίδα του γερο-παστιτσιου ώστε να διαγραφεί μια για πάντα από το Facebook. Ο αγώνας σας τώρα δικαιώνεται…..
            



γιώργος δ.

1 σχόλιο:

  1. γιώργος δ.
    μια παράκληση... άλλαξε επιτέλους αυτό το "άσπρα γράμματα σε μαύρο φόντο"! Μου βγαίνουν τα μάτια κάθε φορά που διαβάζω (όχι ότι δεν αξίζει...ντακσ).

    Και συνέχιζε να γράφεις

    κωνσταντίνος τ

    ΑπάντησηΔιαγραφή