Παρασκευή 10 Οκτωβρίου 2014

Όχι.

Συνήθως οι λύσεις είναι απλές. Το 2010 οι ενεργές offshore εταιρίες στην ελλάδα (που δεν γινόταν να φορολογηθούν όπως κορόιδευαν όλοι, τότε τον γαπ όταν είχε κάνει τέτοια νύξη)  ήταν 16.580 και η συνήθης δραστηριότητα τους ήταν τα πολυτελή ακίνητα των ιδιοκτητών τους και τότε όντως φορολογήθηκαν!!! ΄Ετσι απλά, όταν ο  ‘’προδότης’’ και ο   παπακ με τον νόμο 3842 θέσπισαν φόρο 15% επί της αξίας τους. Όμως μόλις 1177 εταιρίες επέβαλαν την απόδοση του σχετικού φόρου, και αντίστοιχα  μόλις 469 μεταβίβασαν σε φυσικά πρόσωπα (ένα από αυτά ήταν ο άκης και μοιραία γνώρισε τα κελιά του κορυδαλλού) και από το φόρο μεταβίβασης το κράτος τσίμπησε 19εκ. ευρώ μόνο. Οι αρμόδιες υπηρεσίας πήραν εντολή να ψάξουν τι γίνεται με τις υπόλοιπες offshore.  Το ‘’βαθύ’’ κράτος βέβαια από τότε δεν πρέπει να έχει εισπράξει ούτε δεκάρα επιπλέον, και δεν έχει κάνει ούτε καν μια φορολογική έρευνα για τις υπόλοιπες offshore. Σύστημα 4-4-2. Πέρσι δε, η κυβέρνηση βενιζελοσαμαρα  ήθελε να αποσύρει τον νόμο και να  δώσει και αναδρομικά πίσω τα πρόστιμα που τους είχε ρίξει ο παπακ.


Απόψε, 2 βουλευτές  από το κυβερνητικό στρατόπεδο παίζει  να μην δώσουν την ψήφο τους,  είτε με παρών είτε ψηφίζοντας όχι. Ο παπανδρέου και ο σαχινίδης.  Ορισμένοι λίγοι ακόμη, σοβαροί,  που θα το ήθελαν είναι αδύναμοι για να το τολμήσουν.

Απόψε στην βουλή η κυβέρνηση της success story ελλαδάρας που καθημερινά σκίζει τα μνημόνια ζητά ψήφο εμπιστοσύνης. Αυτή ντε που δεν έχει ελέγξει ούτε μια offshore,  όταν ψάχνει από τον ΕΝΦΙΑ ακόμη και σε βραχονησίδες  3,5δις ευρώ.    Απόψε η κυβέρνηση του ντινοπουλου, της βούλτεψη,του γιακουμάτου, του γρηγοράκου, του βορίδη και των ‘’καλών ελλήνων’’ ζητά ψήφο εμπιστοσύνης, γιατί ο μπένυ και ο σαμ πιστεύουν ότι με αυτόν τον τρόπο μπορούν να κατεβάσουν από τα κάγκελα τους βουλευτές και τους ψηφοφόρους τους. Ο βενιζέλος που 3 χρόνια πριν έδινε ψήφο εμπιστοσύνης στον παπανδρέου, με τον όρο να παραιτηθεί την επομένη,  και ευελπιστούσε ότι θα έπαιρνε την θέση του στην πρωθυπουργία,  ακόμη αντιπρόεδρος  ζητά ψήφο εμπιστοσύνη πια για τον πρωθυπουργό του αντώνη σαμαρά και ανησυχεί μην τυχόν και του την σκάσει κανένας και πάνε συνταξιούχοι σπίτι τους. Ας μην ανησυχεί θα πάρει ψήφο εμπιστοσύνης από τους υπόλοιπους,  και αν τολμά ας ζητήσει από το πειθαρχικό του κόμματος του να διαγράψει τον παπανδρέου.
Την ίδια ώρα το επιτόκιο στα 10ετη ομόλογα έχει φτάσει το 7%,  αντίστοιχο της εποχής που μπήκαμε στο μνημόνιο -γιατί κανείς μα κανείς εντός ή εκτός αγορών  δεν δάνειζε την ελλάδα των 36δις έλλειμμα να πληρώσει τα χρεόγραφα των 9δις τον μάιο του 10 και να μην βαρέσει χρεοκοπία. Το ίδιο κλειστές παραμένουν οι αγορές ακόμη και σήμερα, και ούτε με 7% ούτε με 10% δεν θα μας δάνειζαν,  για αυτό άλλωστε δεν αποτολμάμε καμία κίνηση,  όταν αντίστοιχα η ομοιοπαθής πορτογαλία δανείζεται με 3,2%.

Ίσως τις επόμενες μέρες τα χρεοκοπημένα μέσα  ενημέρωσης παίξουν λίγο ακόμη τα παπαγαλάκια των 2 βαρώνων αρχηγίσκων,  την ίδια ώρα που οι ιδιοκτήτες τους θα κλείνουν ραντεβού και πάλι με τον τσίπρα και την παρέα του για να κανονίσουν το δούναι και λαβείν της νέας κυβερνητικής συνεργασίας με τον mega-συριζα.
Αν κάποιοι θεωρούν ότι ο παπανδρέου έχει λόγους να ψηφίσει ναι, είναι γιατί φοβούνται κάποιο κλίμα αστάθειας που πιθανολογούν ότι  θα δημιουργηθεί, για τα λαλάκια που θα πάρει ο άδωνης και η παρέα του στις τράπεζες του εξωτερικού. Το έχουμε ξαναζήσει όμως , και ας αναρωτηθούν και οι ίδιοι τι κέρδισαν άραγε με την μαλακία που έκαναν, οι ίδιοι στέρεψαν την αγορά και τις επιχειρήσεις τους από ρευστό, οι ίδιοι είδαν τα έσοδα τους να καταρρέουν. Δεν μπορεί να ζει μια χώρα υπο την απειλή ότι οι μεν θα πάρουν τα λαλάκια τους και ότι οι άλλοι θα γίνουν ‘’εκβιαστές’’ όταν κάνουν απεργία στην κάθε αριστερίστική εξουσία.  Η ελλάδα δεν χρεοκόπει 4 χρονια τώρα γιατί δεν μας δάνειζουν οι αγορές, χρεοκοπούμε γιατί κάποιοι έβγαλαν τα λεφτα τους έξω, κάποιοι άλλοι το παίζουν δεν χρωστάω δεν πληρώνω, κάποιοι άλλοι συνέχιζαν την φροντίδα της μη απασχόλησης τους στο δημόσιο και 250χιλιάδες βγήκαν ακόμη στην σύνταξη για παχιές αγελάδες, και οι ‘’επιτυχημένοι’’ χρεοκοπημένοι τραπεζίτες που δάνειζαν ρέστηδες κυριακίδηδες και λαυρεντιάδηδες συνεχίζουν να δανείζουν χρεοκοπημένα μμε με τις μετοχές που ανήκουν στο κράτος.  Όλοι αυτοί έσπρωξαν στον γκρεμό 1,7 εκ. άνεργους και 2,5εκ ανασφάλιστους για να συνεχίσουν στο μέγιστο την βόλεψη τους. Αυτοί ήταν, όχι η τρόικα, όχι η μέρκελ, όχι ο παπανδρέου και το μνημόνιο. Αυτοί ήταν και εμείς. Εμείς δημιουργούμε την αστάθεια. Εμείς την μια φωνάζουμε να καταργήσουμε το μνημόνιο και την επόμενη όταν μας καλούν σε δημοψήφισμα  να το κάνουμε, κρύβουμε το κεφάλι στην άμμο και στρουθοκαμηλίζουμε παρέα με τον βενιζέλο τον σαμαρά τον μπαρόζο και τον τσίπρα να μην γίνει κανένα δημοψήφισμα για να μην κλάσουν πατάτες οι παγκόσμιες αγορές και τα χρηματιστήρια. Την αστάθεια την δημιουργούν  όσοι σαμαροβενιζέλοι με νύχια και με δόντια θα προσπαθήσουν να κρατηθούν στις καρέκλες τους όντως αποτυχημένοι σε όλα όσα έκαναν.
Ο παπανδρέου ξέρει ότι αυτή είναι μια από τις τελευταίες του ευκαιρίες, το πασοκ είναι εντός εκτός βουλής με 3,4% στα γκάλοπ και ότι αν δεν τρέξει τώρα αύριο θα είναι αργά. Και ας παπαγαλίζουν τα κομματικά ταλιμπάν ότι ο βενιζέλος κρατά τον παπανδρέου για τα 110 εκ που χρωστά το πασοκ, ο βενιζέλος είναι πρόεδρος 2μιση χρόνια και αν είχε βρει κάτι θα το είχε βγάλει παραγγελία στον εισαγγελέα, τι να πει ένας εισαγγελέας δηλαδή ’’γιατί χρωστατε 110εκ;’’, τι μπορεί να κάνει για αυτό σε ένα κόμμα; Πρόβλημα θα έχει αυτός που θα κλείσει το κόμμα και θα αφήσει απλήρωτο το χρέος αλλάζοντας το όνομα του σε ‘’δημοκρατική παράταξη’’.  Πρόβλημα δεν θα έχει ούτε ο σημίτης που το άφησε 43εκ, ούτε ο γαπ που το πήγε στα 100εκ. Πρόβλημα θα έχει όποιος πει δεν έχω να το πληρώσω. Το ίδιο και στα άλλα μαγαζιά τα 160εκ της νδ και τα 10εκ του συριζα (συνασπισμού).  Ο βενιζέλος έχει στα συρτάρια του 2 χρόνια ένα πόρισμα (όπως είχε και την λίστα λαγκάρντ) και ενώ θεωρεί ότι έχει επιλήψιμα στοιχεία για κακοδιαχείριση και μαύρες τρύπες αντί να το δώσει στον εισαγγελέα καλύπτει τον καταχραστή και γίνεται συνένοχος του; Όχι βέβαια. Δεν έχει τίποτα να κατηγορήσει κανέναν και απλά παπαγαλίζει τα παραμύθια του να κρατά κολλημένη την καρέκλα.  
Ο σαχινίδης ξέρει ότι αυτή είναι η ευκαιρία του να αναδειχθεί στον ηγέτη της επόμενης ημέρας. Κανείς δεν πρόκειται να τον διαγράψει για αυτό.
Το ίδιο θα έκανε και ο ραγκούσης αν ήταν στην βουλή


Κανείς δεν έχει λόγο να δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση που ακύρωσε το opengoverment, εκλεισε φασιστικά την κομματική ερτ για να την κάνει κομματική νεριτ, ψαλίδισε την διαύγεια, εφάρμοσε το 4-2-1, αύξησε τους  φόρους,  έκοψε τις συντάξεις και κάτω των χιλιών ευρώ, ακύρωσε τον νόμο διαμαντοπουλου για την παιδεία, βόλεψε τους τραπεζίτες με τις κρατικές μετοχές, έκοψε την ψήφο στους μετανάστες στις περιφερειακές εκλογές, χάρισε τις άδειες στους καναλάρχες, και ……….
  Ακόμη και αυτή η βουλή με τα 280 λάπατα (απο τους 300) που στείλαμε ως εκπροσώπους μας έχει καλύτερους να επιδείξει από τον ντινόπουλο, τον βορίδη, τον γιακουμάτο, τον χρύσανθο κλπ.
Αν δεν μπορούν να βρουν μια λύση μεταξύ τους  ας ξαναπάμε σε κάλπες. Έτσι και αλλιως πάλι στο σημείο μηδέν είμαστε και τώρα,  και θα είμαστε ακόμη και αν οι εκλογές πάνε στο τέλος της 4ετίας. Καλύτερα να γίνουν τώρα από το να έχουμε μια μακρά προεκλογική επώδυνη και αδρανή περίοδο. Καλύτερα να χορέψει τις κολοτούμπες του και ο αλέξης τώρα που είναι ακόμη μικρός και ορεξάτος . Ίσως κάποια στιγμή ωριμάσει και μάθει να λέει την αλήθεια. Ίσως κάποια στιγμή ωριμάσουμε και εμείς και  μάθουμε να κρίνουμε την αλήθεια και την πραγματική ζωή.
Σήμερα παραιτήθηκε απο την ομάδα μπάσκετ του ολυμπιακού ο πραγματικά επιτυχημένος προπονητής της γιώργος μπαρτζώκας και αυτό που δήλωσε ήταν :Είναι κάποιες στιγμές που στη ζωή σου οφείλεις  να γίνεσαι η αλλαγή που θέλεις να έρθει.  Και για μένα, μια τέτοια στιγμή έφτασε σήμερα

γιώργος δ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου